Nyheter

Nye priser

Siden prisen på drivstoff er blitt en del høyere og siden vi rett og slett ikke har endret prisene de siste årene, gjelder det nå nye priser fra 01.08.22. Ønsker dere alle en riktig god sommer!

Kjerstin er nå tilbake!

03.01.22 var atferdsterapeut Kjerstin tilbake fra permisjon. Det har vært en glede å treffe flotte firbeinte og jobbe sammen med de dedikerte eierne deres igjen. Har du en utfordring du ønsker å jobbe med?

Vi er i tilnærmet normal drift nå ifht. pandemien. Bruk gjerne fortsatt munnbind innendørs under konsultasjonen og hold hensiktsmessig avstand, så unngår vi smitte fremover.

Foto: Veronica Søilen Gangstø

Kjerstin går ut i permisjon

Vår atferdsterapeut Kjerstin er nå gått ut i svangerskapspermisjon, hun vil være tilbake vinter 2021/2022. Mailer vil fortsatt bli besvart 1-2 ganger per uke, bruk gjerne kontaktskjemaet på siden her.

I mellomtiden anbefaler vi å kontakte Britt Janne Karlsen ved Dyreatferdssenteret avd. Bergen og omegn om man ønsker atferdshjelp til hund eller katt. Hun er en dyktig kollega med et ekte engasjement for både dyr og mennesker. Vi er utdannet sammen ved NMBU og arbeider etter de samme prinsipper og standarder.

 

Situasjonen nå ang. coronavirus

Vi har fra 27. april åpnet for vanlige konsultasjoner igjen, med noen forbehold:

– Vi kan ikke være flere enn 5 personer til stede på konsultasjonen, inkludert terapeuten

– Atferdsterapeuten som kommer hjem til deg må ha mulighet til å sitte på minst en meters avstand fra dere

– Vi unngår all håndhilsing og annen fysisk kontakt

– Atferdsterapeuten gjennomfører smittevernstiltak som rene klær før hver nye kunde, desinfeksjon av hender o.l. Dette pleier vi forøvrig alltid å gjøre, for å unngå smitte mellom dyrene.

– Skulle noen i husholdningen vise selv lette tegn på forkjølelse eller lignende sykdom ber vi om at dere utsetter timen. Vi har for tiden ingen gebyr for sen avbestilling.

Coronavirus

I tråd med myndighetenes anbefalinger har vi avlyst alle konsultasjoner, i første omgang frem til 26. mars. Vi er tilgjengelig for veiledning på telefon og mail. Skulle det være akutte saker kan vi vurdere situasjonen slik den er da. De fleste sakene er ikke hastesaker og da ønsker vi ikke å ta risikoen ved å komme inn i hjemmene deres slik situasjonen med smitte er nå.

 

Ny, ukjent hundesykdom i Norge

Det er spente dager for oss hundeeiere i frykt for sykdommen som verserer blant hunder for tiden. Vi håper på at mysteriet snart er løst og at ingen flere blir syke. Varme tanker sendes dem som har mistet sin kjære venn eller strever seg gjennom sykdommen.

På konsultasjoner er vi nøye med hygiene: vi har alltid nye klær på før hver kunde og desinfiserer oss nøye. Det skal derfor ikke være noen risiko tilknyttet det å få atferdskonsulenten på besøk.

Vi anbefaler å følge Mattilsynets gjeldende anbefalinger om kontakt mellom hunder. Inntil videre bør man unngå forsamlinger av hunder (alle våre kurs er satt på vent), unngå hilsing og ikke la hundene snuse for mye der andre hunder har vært. Følg med på linken under for oppdatert og verifisert informasjon:

www.vetinst.no

 

 

BESØKSHUNDER

I samarbeid med Fusa Frivilligsentral er vi i gang med å utdanne besøkshunder i Fusa kommune. Vi startet før sommeren og i oktober har vi forhåpentligvis 7 ekvipasjer klar til tjeneste. Beboere på institusjoner, hjemmeboende demente og andre som ønsker seg en besøksvenn vil få kjenne gleden av kontakt med hundene.

Bruk av hunder i omsorg er godt vitenskapelig dokumentert. Foruten selve selskapet kan det blant annet gi lavere blodtrykk, bedre apetitt og stimulere til økt sosial deltakelse. Hundene som utdannes er sosiale individer som setter stor pris på kontakt med mennesker. Eierne bidrar frivillig med et ønske om å gjøre en forskjell for andre i hverdagen.

 

DYREBESKYTTELSEN NORGE AVD. BERGEN OG HORDALAND

Disse ildsjelene gjør en fantastisk jobb med å redde forlatte dyresjeler og gi dem en ny sjanse. Vi bidrar ved å gi råd og veiledning til fosterhjemmene som tar på seg jobben med å lære dyrene å stole på mennesker igjen. Det bobler i hjertet når et dyr går fra å gjemme seg i panikk til å oppsøke et varmt fang og kos.